Категорія
Новини
Дата

У січні рекрутери опублікували на 30% більше IT-вакансій, ніж у грудні — Djinni

У січні рекрутери опублікували на рекрутинговій платформі Djinni 10 214 IT-вакансій. Це на 30% більше, ніж в грудні. Про це свідчить статистика Djinni.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кількість вакансій у січні на 150 більше, ніж у листопаді.  
  • Найактивніше виросла кількість вакансій для HR i Design.
  • Єдина категорія, де вакансій стало ще менше — Java-розробники.

Контекст

З початку повномасштабного вторгнення кількість кандидатів перевищує кількість вакансій. Найми спеціалістів без досвіду на мінімальному рівні.

Традиційно їхніми найбільшими роботодавцями були сервісні гіганти. Через малу кількість проєктів з-за кордону та глобальну рецесію вони не поспішають наймати. «Два-три роки тому ми обіцяли абітурієнтові красиве майбутнє, а через війну не можемо цього забезпечити», – сказав співзасновник та член ради директорів SoftServe Тарас Кицмей на Forbes Tech наприкінці листопада 2023-го. 

Криза на ринку праці лише драйвить розвиток шкіл, яких за останні 20 років з’явилося понад три десятки. Великі гравці запускають partnership-відділи, які працюють із компаніями, щоб швидко пропонувати найкращих випускників, говорив Forbes Роман Апостол, CEO та співзасновник Mate academy.

Як обрати школу — читайте у великому гіді від Forbes на понад три десятки IT-шкіл з програмування, маркетингу, менеджементу, Data Science та AI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні