Категорія
Новини
Дата

У столичних ТРЦ кількість відвідувачів за рік впала в середньому на 39%

У 2022 році в Києві відвідуваність у торговельно-розважальних центрах впала до 316 людей на 1000 квадратних метрів площі, про це свідчать розрахунки Forbes на основі даних Української торгової гільдії (UTG)

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Найбільше впала відвідуваність у ТРЦ у першому кварталі 2022-го. Показник становив – 291 людину на 1000 кв.м загальної площі. Це – історичний мінімум, зазначають в Українській торговій гільдії. Одна з причин – у перші місяці війни обʼєкти були закритими, але після витіснення російських військ із Київської області поступово відкривалися. Так, River Mall запустився в квітні, Lavina Mall – у травні, в червні запрацював навіть частково зруйнований Retroville, а 22 листопада роботу відновила Ocean Plaza.
  • Протягом 2022-го року відвідуваність ТРЦ збільшувалась і на початку 2023-го досягла 362 людини на 1000 кв.м. Проте вона все одно на 28% нижча, ніж до війни. Так, у регіональних ТРЦ відвідуваність у середньому за рік впала на 50%, а у ТРЦ окружного формату – на 32%. Останні менші за торговою площею.
  • Кількість відвідувачів у ТРЦ Києва падала ще під час пандемії Covid-19. Так, за підсумками 2020-2021 років 44% населення стали рідше відвідувати торгові обʼєкти, а середньоринковий показник відвідуваності до початку 2022 року знизився з 687 людей до 506 – на 1000 кв.м GLA.

Контекст

Російські ракети та обстріли до липня 2022-го зруйнували понад два десятки торгових центрів по всій Україні. Приміром, 14 березня окупанти обстріляли ТРЦ Lavina Mall, пошкодивши покрівлю. 20 березня РФ здійснила ракетний обстріл ТРЦ «Ретровіль» у Подільському районі столиці.

27 червня російські війська обстріляли центр Кременчука на Полтавщині, в результаті чого згорів місцевий торговий центр «Амстор».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні