Категорія
Новини
Дата

Україна арештувала російських та білоруських активів на 30 млрд грн – БЕБ

Бюро економічної безпеки (БЕБ) забезпечило накладення арешту на активи Росії та Білорусі вартістю 30 млрд грн, повідомив директор БЕБ Вадим Мельник у телемарафоні «Єдині новини». 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Арешт накладено на 100% корпоративних прав та активи гірничо-збагачувального комбінату, який здійснював видобуток титановмісної сировини
  • 17 800 вагонів орієнтовною вартістю близько 15 млрд грн, з них 1625 вагонів з товарно-матеріальними цінностями вартістю близько 3 млрд грн. 
  • Понад 160 одиниць автомобілів та спецтехніки на 220 млн грн. 
  • Також арештовані активи однієї з фінансових установ в сумі понад 12,4 млрд грн.

Контекст

3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт (№7122), який визначає правові засади примусового вилучення російського майна в Україні. Вилучення здійснюється без жодного відшкодування.

12 травня народні депутати схвалили конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб Російської Федерації та Республіки Білорусь. Перша версія законопроєкту була ветована президентом. Після доопрацювання акта нардепи повторно його ухвалили.

Закон запроваджує новий вид санкцій – стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, якими така особа може прямо чи опосередковано розпоряджатися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні