Категорія
Новини
Дата

Україна має намір відновити морські поромні та контейнерні перевезення за два-три тижні – Мінінфраструктури

Перші контейнерні перевезення українським морським коридором можуть бути здійснені протягом двох-трьох тижнів, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков, пише «Інтерфакс-Україна». Міністерство також сподівається відновити автомобільне поромне сполучення.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За його словами, всі пʼять контейнерних терміналів уже готові обробляти контейнери. 
  • «Майже всі вони задіяні в перевалці аграрної та іншої продукції. Але контейнери – це пріоритет, і вони ведуть переговори. Сподіваюся, що за два-три тижні отримаємо перші заходи», – сказав він.
  • Васьков додав, що в міністерстві також сподіваються протягом двох тижнів відновити автомобільне поромне сполучення, а за два місяці – залізничне поромне сполучення.
  • Також він зазначив, що український морський коридор з минулого тижня почав працювати цілодобово після отримання необхідних дозволів з боку ВМС ЗСУ.

Контекст

За підсумками 2023 року Україна наростила обсяги експорту на 112 000 т, майже до 100 млн т товарів. Водночас у вартісному вимірі показник впав на 18,7%, до $35,8 млрд.

Україна у січні цього року експортувала товарів морським шляхом на $1,9 млрд, що на 11% більше, ніж у грудні 2023 року. Загалом у січні було експортовано товарів на $3,4 млрд, що на 6,9% більше, ніж у грудні 2023 року. 

За даними Мінекономіки, у січні Україна вийшла на рекордний за час широкомасштабного вторгнення показник фізичних обсягів експорту – 12 млн т продукції. З них 8,7 млн т було вивезено морським транспортом.

У лютому вантажообіг портів Великої Одеси становив 8 млн т, з яких 5,2 т – продукція українських аграріїв. Це рекордні показники експорту не лише українським коридором, а й під час повномасштабного вторгнення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні