Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від США та Німеччини БМП Bradley і Marder, ППО Patriot, ракети Sea Sparrow – Politico

США та Німеччина надішлють в Україну бойові машини піхоти, ще оду батарею ППО Patriot, а також зенітні ракети RIM-7 Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, пише Politico.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У четвер Білий дім заявив, що планує відправити в Україну бойові гусеничні броньовані машину Bradley Fighting Vehicle. Водночас Німеччина надасть свою БМП Marder. До цього Франція заявила, що надішле свої БМП AMX-10 RC.
  • Берлін також приєднається до США і передасть Києву батарею ППО Patriot. Тепер в Україні буде розгорнуто дві такі системи. 
  • До пакета військової допомоги вперше увійдуть протиповітряні ракети Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, які можна запускати з моря або з землі для перехоплення літаків або крилатих ракет. 
  • Українським військовим вдалося прилаштувати пускові установки «Бук» радянського виробництва для запуску Sea Sparrow, пише видання з посиланням на джерела. Зазначається, що Тайвань був єдиним, хто використав версію цих ракет наземного базування.

Контекст

50 БМП Bradley та інша зброя є частиною загального пакета допомоги, який буде оголошено в п’ятницю, вартістю $3,8 млрд. Цей пакет передбачає для України $2,25 млрд, які також включатимуть 155-мм артилерійські снаряди. Ще $682 млн військового фінансування піде країнам Східної Європи, щоб вони могли купувати американську зброю та військову техніку. Також Україна отримає $225 млн військового фінансування.

Відправка сучасних БМП в Україну може прокласти шлях до постачання більш потужних західних танків, чого досі не бажали робити союзники США та Європи, кажуть експерти та двоє американських чиновників.

Це можуть бути німецькі танки Leopard або навіть M1 Abrams армії США, кажуть експерти та офіційні особи. За їх словами, західні важкі танки змінили б правила гри для Києва.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні