Категорія
Новини
Дата

Україна отримала другий транш фінансової допомоги від Великої Британії на $203 млн

До держбюджету України від Світового банку надійшла друга частина додаткового фінансування на $203 млн, йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства фінансів. Загальний обсяг позики під гарантії Великої Британії становить $500 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кошти надані на пільгових умовах через механізм Світового банку як гарантія від Великої Британії.
  • Строк погашення кредиту – 18,5 року з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних.
  • Як зазначив міністр фінансів Сергій Марченко, Велика Британія є одним із лідерів з допомоги на всіх можливих напрямах, в тому числі в наданні фінансової допомоги для України. 
  • «Ця допомога надає можливість і надалі безперебійно забезпечувати належне фінансування пріоритетних видатків», – зазначив Марченко.
  • Залучені кошти буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету на виплати соціальної допомоги сім’ям із дітьми та заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти.

Контекст

Україна отримала кошти у рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Відповідну угоду в жовтні минулого року підписали міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі. 

На сьогодні Світовий банк мобілізував понад $18 млрд екстреного фінансування для України, з урахуванням зобовʼязань донорів. Понад $16 млрд із цього фінансування було виплачено в рамках різних проєктів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні