Україна планує імпортувати рекордний з початку року обсяг електроенергії – «Укренерго» /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Україна планує імпортувати рекордний з початку року обсяг електроенергії – «Укренерго»

Shutterstock

На вівторок, 26 березня, Україною заплановано рекордний з початку року обсяг імпорту електроенергії, повідомляє пресслужба «Укренерго». Згідно з повідомленням, енергосистема працює стабільно, дефіцит не прогнозується.

Ключові факти

  • За даними НЕК, протягом доби імпорт відбуватиметься з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 18 649 МВТ·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1537 МВт.
  • Експорт не заплановано.
  • Енергетики продовжують працювати над ліквідацією наслідків ракетних та дронових атак РФ. На всіх постраждалих об’єктах триває розбір завалів, за можливості проводяться і аварійно-відновлювальні роботи.
  • На Одещині фахівці «Укренерго» відновили частину обладнання на одній з постраждалих підстанцій. 
  • На Хмельниччині та в Кривому Розі обмеження споживання наразі немає. Але у разі збільшення споживання енергетики будуть змушені застосовувати графіки відключень.
  • Найважчою залишається ситуація на Харківщині. Енергетики працюють над поетапним заживленням споживачів за резервними схемами.

Контекст

Пізно ввечері 24 березня росіяни атакували Одесу кількома групами ударних безпілотників з акваторії Чорного моря. Внаслідок пошкоджень енергетичної інфраструктури частину Одеси було знеструмлено. 

У ніч на 25 березня Росія продовжила прицільно бити по енергетичній інфраструктурі. Унаслідок пошкодження одного із високовольтних енергообʼєктів НЕК «Укренерго» без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні