Категорія
Новини
Дата

Українська енергосистема від’єдналась від російської та білоруської не до 27 лютого, а назавжди – Міненерго

Після закінчення тестової роботи в ізольованому режимі 27 лютого українська енергосистема знов не приєднається до енергосистем Росії та Білорусі. Таке рішення ухвалило Міністерство енергетики України, написав у Facebook міністр енергетики Герман Галущенко.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Коли Росія почала воєнне вторгнення в Україну, енергосистема нашої держави проводила тестове випробування роботи в ізольованому режимі від російської та білоруської енергосистем.
  • Повернення енергосистеми України в об‘єднану з Росією та Білоруссю мережу після випробувань було заплановане на 27 лютого.
  • Українська енергосистема довела здатність підтримувати необхідну частоту 50 Гц в різних режимах роботи та надійність і безпеку енергопостачання українським споживачам навіть в умовах військової агресії.
  • Сьогодні, 26 лютого, підписано наказ Міненерго про відмову від приєднання до енергомережі російських окупантів.
  • Натомість Україна звернеться до міністрів енергетики європейських країн щодо сприяння у прискоренні ухвалення рішення про приєднання української енергосистеми до європейської.

Повну хроніку третього дня війни Росії против України читайте за посиланням.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні