Категорія
Новини
Дата

Українські розробники отримали від Brave1 понад $1 млн грантів на оборонні технології

1 хв читання

Українські розробники отримали від кластера розробників Brave1 понад $1 млн грантів на оборонні технології. Про це заявив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За словами Федорова, йдеться про 57 унікальних розробок, які пройшли ретельну перевірку Генштабу ЗСУ. 
  • «Понад 500 військових експертів визнали їх важливими для нашої перемоги. Частина технологій уже зберігає життя наших бійців на фронті та допомагає нищити ворога», – зазначив віцепремʼєр.
  • Зокрема, це бойові роботи з турелями, безпілотники зі ШІ, морські дрони та системи протидії РЕБу. «І це лише українські розробки, про які можемо говорити», – наголосив Федоров.

Контекст

Brave1 – спільна ініціатива Міноборони з Генштабом, РНБО, Мінстратегпромом та Мінекономіки. Кластер об’єднує сотні топових розробників та військових для найкращої взаємодії. Як зазначають в Мінцифри, Сили оборони можуть поставити конкретні завдання розробникам, а компанії – отримати профільну підтримку й грант на розвиток продукту.

Загалом до Brave1 надійшло 583 проєкти, 305 з них уже пройшли оборонну експертизу. Ще 19 проєктів – на стадії укладання договорів на $315 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд