Категорія
Новини
Дата

Український фонд Flyer One Ventures разом із сімома іноземними фондами інвестував $5,5 млн у стартап RemotePass

Віталій Лаптенок, керівний партнер Flyer One Ventures /надано пресслужбою

Керівний партнер Flyer One Ventures Віталій Лаптенок Фото надано пресслужбою

Венчурний фонд Flyer One Ventures взяв участь у раунді фінансування стартапу RemotePass зі штаб-квартирою в Абу-Дабі. Про це Forbes повідомила пресслужба фонду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • RemotePass, що розробляє платформу для віддаленого найму та управління персоналом, залучив $5,5 млн інвестицій у серії A.
  • У раунді взяли участь іноземні фонди 212 VC, Endeavour Catalyst, Khwarizmi Ventures, Oraseya Capital, Access Bridge Ventures, A15, Swiss Founders Fund та український Flyer One Ventures.
  • Заснований Камалом Реггадом та Карімом Наді стартап загалом має понад $10 млн інвестицій.
  • Кошти спрямують на розширення ринку, вдосконалення продукту та масштабування.
Що робить RemotePass

RemotePass розробляє платформу для віддаленого найму та управління персоналом

Контекст

Flyer One Ventures (F1V) – інвестиційний фонд, запущений у 2018-му у продуктовій IT-компанії Genesis. Керівний партнер – Віталій Лаптенок. З моменту заснування F1V інвестував $40 млн практично у 78 компаній. Також у F1V був успішний екзит – застосунок для редагування відео та фотографій Vochi, який придбав Pinterest. Крім того, фінтех-стартап Chipper Cash став єдинорогом.

Серед активів F1V – українські AiSDRFintechFarmDeskree, All Right, NewHomesMateMate academy тощо. Станом на кінець грудня 2023-го загальна вартість компаній у портфелі F1V становить приблизно $3,8 млрд.

У липні 2022-го F1V інвестував $550 000 у заснований білорусами додаток для озвучування текстів Peech. Додаток, що підтримує 60 мов і дозволяє перетворити будь-який текст на аудіокнигу, запущений восени 2021 року.

У 2023-му Flyer One Ventures проінвестував 26 стартапів, 15 із них – нові, інші 11 – дофінансовані компанії з портфеля фонду. У листопаді 2023-го F1V був одним з інвесторів американського стартапу Scalestack, що автоматизовує роботу з даними завдяки ШІ. Тоді компанія залучила $1 млн у межах pre-seed раунду. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні