Категорія
Новини
Дата

Український інститут книги нарахував 378 книжкових магазинів у країні

Український інститут книги 10 серпня оновив перелік стаціонарних книгарень, нарахувавши 378 магазинів. Ці дані установа збирає, аби визначити розмір субсидій, якіпотрібно надати книгарням для компенсації оренди.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  • Український інститут книги нарахував 378 книгарень в Україні. До вторгнення, за даними УІК, їх було 200.
  • Оновлений перелік розташований за посиланням, його доопрацювання триває. Повідомити про книгарню, якої бракує в списку, можна за адресою [email protected].

Контекст

Питання кількості книгарень в Україні стало одним із дискусійних під постом засновника маркетингової агенції Fedoriv Андрія Федоріва. Після початку вторгнення їх залишилося 130, – казала в травні 2023 року директорка УІК Олександра Коваль. Стільки книготорговців взяли участь в опитуванні УІК про розмір субсидій станом на 17 липня.

Та не всі ритейлери тоді взяли участь у дослідженні. «Субсидії не дадуть, якщо на полиці буде хоч одна книжка російською, – казала Коваль. – Або якщо магазин неспеціалізований і виторг від супутніх товарів, як-от канцтовари, сувеніри, іграшки, кава, становить понад 20%». Це одна з причин, чому в таких гравців не було сенсу проходити опитування УІК.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні