Категорія
Новини
Дата

Український інститут книги нарахував 378 книжкових магазинів у країні

1 хв читання

Український інститут книги 10 серпня оновив перелік стаціонарних книгарень, нарахувавши 378 магазинів. Ці дані установа збирає, аби визначити розмір субсидій, якіпотрібно надати книгарням для компенсації оренди.

Ключові факти:

  • Український інститут книги нарахував 378 книгарень в Україні. До вторгнення, за даними УІК, їх було 200.
  • Оновлений перелік розташований за посиланням, його доопрацювання триває. Повідомити про книгарню, якої бракує в списку, можна за адресою [email protected].

Контекст

Питання кількості книгарень в Україні стало одним із дискусійних під постом засновника маркетингової агенції Fedoriv Андрія Федоріва. Після початку вторгнення їх залишилося 130, – казала в травні 2023 року директорка УІК Олександра Коваль. Стільки книготорговців взяли участь в опитуванні УІК про розмір субсидій станом на 17 липня.

Та не всі ритейлери тоді взяли участь у дослідженні. «Субсидії не дадуть, якщо на полиці буде хоч одна книжка російською, – казала Коваль. – Або якщо магазин неспеціалізований і виторг від супутніх товарів, як-от канцтовари, сувеніри, іграшки, кава, становить понад 20%». Це одна з причин, чому в таких гравців не було сенсу проходити опитування УІК.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні