Категорія
Новини
Дата

Український оборонний комплекс зазнав 100 млрд грн збитків через обстріли росіян – «Укроборонпром»

Російські окупанти понад 100 разів обстрілювали обʼєкти ДК «Укроборонпром». Сума збитків оборонно-промисловому комплексу перевищує 100 млрд грн, сказала речниця держконцерну Наталія Сад.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Збитки ОПК України від ворожих обстрілів перевалили за 100 млрд грн. Оцінка масштабів руйнувань тільки розпочалася і є проміжною, повідомила Сад.
  • Фінансові втрати окупантів зростають. Підприємствами «Укроборонпрому» відновлено трофейну техніку сумарною вартістю у 1,5 млрд грн.
  • Водночас «величезну кількість» цілої та неушкодженої техніки окупанти просто залишали на полі бою, зазначили у концерні.
  • На оголошені «Укроборонпромом» вакансії відгукнулись понад 12 000 українців, з них понад 1000 – вже працевлаштовані.
  • Президент 5 травня нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня 16 працівників підприємств концерну, п’ятеро з них – посмертно.

Контекст

Заводи «Укроборонпрому», які виготовляють, ремонтують та модернізують техніку та озброєння для ЗСУ, від початку війни були переведені на посилений режим та семиденний робочий тиждень.

Загалом з початку війни РФ проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 208 підприємств, свідчать підрахунки проєкту «Росія заплатить». 

Загальні втрати економіки, понесені під час війни, становлять $564–600 млрд. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на майже $2,4 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні