Категорія
Новини
Дата

УЗ почала використовувати ChatGPT для аналізу звернень пасажирів. Раніше сотні повідомлень обробляли вручну

1 хв читання

«Укрзалізниця» використовує ChatGPT для аналізу текстових відгуків пасажирів, йдеться в повідомленні пресслужби компанії. Раніше цю роботу співробітники УЗ обробляли вручну. 

Ключові факти

  • За день УЗ отримує в середньому 1300 оцінок подорожі від пасажирів через застосунок. Приблизно 300 із них – текстові відгуки, які стосуються безпосередньо роботи залізниці. Кожен такий відгук раніше обробляли вручну – тепер цю роботу виконує ChatGPT, повідомили в компанії.
  • ШІ автоматично розподіляє звернення пасажирів за 21 тематикою – від «якості обслуговування» до «запізнень», після чого вже розбиті за категоріями звернення завантажуються у систему аналізу, яка дозволяє відслідковувати по днях, тижнях та місяцях динаміку скарг за конкретними поїздами та маршрутами.
  • ChatGPT дозволяє пришвидшити роботу з аналізу зворотного звʼязку та визначати найбільш проблемні ділянки, зазначається в повідомленні УЗ. 
  • За даними УЗ, ChatGPT коректно визначає категорію звернення в 90% випадків.

Контекст

Технології можуть скоротити 26 млн робочих місць протягом наступних пʼяти років, йдеться у звіті Всесвітнього економічного форуму в Женеві (WEF). Зокрема, такі технології, як штучний інтелект, прискорюють скорочення канцелярської роботи, одночасно збільшуючи попит на фахівців із технологій і кібербезпеки. 

У звіті сказано, що поява додатків ШІ, таких як ChatGPT, матиме особливо помітний вплив, замінивши та автоматизувавши багато ролей, повʼязаних із аналізом, спілкуванням і координацією.

Проте розвиток ШІ стикається з низкою труднощів і обмежень. Депутати Європарламенту проголосували за широкий набір правил, які стануть частиною європейського Закону про штучний інтелект, включаючи повну заборону майже всіх засобів розпізнавання осіб та обмеження для чат-ботів, таких як ChatGPT. Пропонований закон зʼявився на тлі зростаючого занепокоєння в усьому світі щодо потенційних зловживань технологією, що швидко розвивається.

Влада США також почала публічні консультації щодо потенційних обмежень на використання штучного інтелекту. Адміністрація Байдена запросила керівників Google, Microsoft і OpenAI на нараду щодо безпеки ШІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні