Категорія
Новини
Дата

УЗ почала використовувати ChatGPT для аналізу звернень пасажирів. Раніше сотні повідомлень обробляли вручну

«Укрзалізниця» використовує ChatGPT для аналізу текстових відгуків пасажирів, йдеться в повідомленні пресслужби компанії. Раніше цю роботу співробітники УЗ обробляли вручну. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За день УЗ отримує в середньому 1300 оцінок подорожі від пасажирів через застосунок. Приблизно 300 із них – текстові відгуки, які стосуються безпосередньо роботи залізниці. Кожен такий відгук раніше обробляли вручну – тепер цю роботу виконує ChatGPT, повідомили в компанії.
  • ШІ автоматично розподіляє звернення пасажирів за 21 тематикою – від «якості обслуговування» до «запізнень», після чого вже розбиті за категоріями звернення завантажуються у систему аналізу, яка дозволяє відслідковувати по днях, тижнях та місяцях динаміку скарг за конкретними поїздами та маршрутами.
  • ChatGPT дозволяє пришвидшити роботу з аналізу зворотного звʼязку та визначати найбільш проблемні ділянки, зазначається в повідомленні УЗ. 
  • За даними УЗ, ChatGPT коректно визначає категорію звернення в 90% випадків.

Контекст

Технології можуть скоротити 26 млн робочих місць протягом наступних пʼяти років, йдеться у звіті Всесвітнього економічного форуму в Женеві (WEF). Зокрема, такі технології, як штучний інтелект, прискорюють скорочення канцелярської роботи, одночасно збільшуючи попит на фахівців із технологій і кібербезпеки. 

У звіті сказано, що поява додатків ШІ, таких як ChatGPT, матиме особливо помітний вплив, замінивши та автоматизувавши багато ролей, повʼязаних із аналізом, спілкуванням і координацією.

Проте розвиток ШІ стикається з низкою труднощів і обмежень. Депутати Європарламенту проголосували за широкий набір правил, які стануть частиною європейського Закону про штучний інтелект, включаючи повну заборону майже всіх засобів розпізнавання осіб та обмеження для чат-ботів, таких як ChatGPT. Пропонований закон зʼявився на тлі зростаючого занепокоєння в усьому світі щодо потенційних зловживань технологією, що швидко розвивається.

Влада США також почала публічні консультації щодо потенційних обмежень на використання штучного інтелекту. Адміністрація Байдена запросила керівників Google, Microsoft і OpenAI на нараду щодо безпеки ШІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні