Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив Євгена Лященка головою «Укрзалізниці»

Кабінет міністрів призначив новим головою правління «Укрзалізниці» члена правління компанії Євгена Лященка, йдеться у розпорядженні уряду від 21 березня. Повноваження Олександра Камишіна достроково припинені.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Уряд призначив Лященка з 23 березня 2023 року терміном на два роки. Також Кабмін уповноважив голову наглядової ради компанії підписати контракт із Лященком.
  • Віцепремʼєр-міністр – міністр із відновлення України Олександр Кубраков назвав ключові завдання Лященка на посаді. Зокрема, це продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності.
  • Також серед пріоритетів – виконання інвестиційної програми. Йдеться про розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо, зазначив Кубраков. 
  • Ще одне завдання для нового голови УЗ – вихід компанії на беззбитковість. «Тут уже ухвалений План необхідних заходів та є воля на виконання», – зазначив Кубраков.

Контекст

Євген Лященко обіймав посаду члена правління УЗ та відповідав за фінансовий блок питань у компанії. Кубраков наголосив, що за останній рік за безпосередньої участі Лященка запровадили низку революційних змін на залізниці. Зокрема ідеться про перехід на прямі контакти з виробниками енергоресурсів, завдяки чому вдалося «заощадили для держави мільярди гривень» та перенесення виплат за двома випусками єврооблігацій на загальну суму $895 млн.

27 лютого голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін подав у відставку. За його словами, за спільним рішенням з віце-прем’єром Олександром Кубраковим він очолить офіс з євроінтеграції УЗ в Європі.

21 березня Верховна Рада призначила колишнього голову правління УЗ Олександра Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні