Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив Євгена Лященка головою «Укрзалізниці»

1 хв читання

Кабінет міністрів призначив новим головою правління «Укрзалізниці» члена правління компанії Євгена Лященка, йдеться у розпорядженні уряду від 21 березня. Повноваження Олександра Камишіна достроково припинені.

Ключові факти

  • Уряд призначив Лященка з 23 березня 2023 року терміном на два роки. Також Кабмін уповноважив голову наглядової ради компанії підписати контракт із Лященком.
  • Віцепремʼєр-міністр – міністр із відновлення України Олександр Кубраков назвав ключові завдання Лященка на посаді. Зокрема, це продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності.
  • Також серед пріоритетів – виконання інвестиційної програми. Йдеться про розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо, зазначив Кубраков. 
  • Ще одне завдання для нового голови УЗ – вихід компанії на беззбитковість. «Тут уже ухвалений План необхідних заходів та є воля на виконання», – зазначив Кубраков.

Контекст

Євген Лященко обіймав посаду члена правління УЗ та відповідав за фінансовий блок питань у компанії. Кубраков наголосив, що за останній рік за безпосередньої участі Лященка запровадили низку революційних змін на залізниці. Зокрема ідеться про перехід на прямі контакти з виробниками енергоресурсів, завдяки чому вдалося «заощадили для держави мільярди гривень» та перенесення виплат за двома випусками єврооблігацій на загальну суму $895 млн.

27 лютого голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін подав у відставку. За його словами, за спільним рішенням з віце-прем’єром Олександром Кубраковим він очолить офіс з євроінтеграції УЗ в Європі.

21 березня Верховна Рада призначила колишнього голову правління УЗ Олександра Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні