Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» та «Фармак» отримають фінансування від ЄБРР. Єврокомісія дозволила розпочати кредитування

ЄБРР отримав дозвіл від ЄС на кредитування розвитку залізничної та фармакологічної галузей України на загальну суму до €70 млн, йдеться у повідомленні ЄК. Відповідну угоду від імені ЄС підписав виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на Конференції з відновлення України у Лугано.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Угода дозволить ЄБРР надати АТ «Укрзалізниця» та фармкомпанії «Фармак» капітальні кредити на суму до €50 млн та €20 млн відповідно.
  • «Завдяки нашій гарантії ми дозволяємо ЄБРР надати таку необхідну ліквідність «Укрзалізниці» та головному фармацевтичному виробнику в Україні», – зазначили в ЄК..
  • За словами Домбровскіса, ця підтримка має вирішальне значення для того, щоб українці й надалі мали доступ до життєво важливих послуг під час війни.
  • Водночас голова УЗ Олександр Камишін повідомив, що Світовий банк може виділити «Укрзалізниці» $200 млн для розвитку пропускної здатності експорту зерна. За його словами, про це попередньо домовилися на Конференції в Лугано.

Контекст

Український уряд 4 липня у швейцарському Лугано представив план відбудови України United 24, над яким останні два місяці Кабмін та Офіс президента працювали у рамках Національної ради відновлення. План являє собою набір документів, які описуть майже всі ключові сфери та галузі української економіки. Орієнтовна вартість його втілення – $750 млрд до 2032 року.

Європейський інвестиційний банк на конференції з відновлення України запропонував створити новий інструмент – трастовий фонд ЄС – Україна Gateway (GTF). Ідеться про додатковий інструмент для відновлення критичної інфраструктури в Україні. «За допомогою трастового фонду ЄІБ сподівається надати допомогу в тих напрямах, де це найнеобхідніше», – сказала віцепрезидентка банку Тереза Червінська.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні