Категорія
Новини
Дата

Уряд пропонує виділити 42 млрд грн на підтримку бізнесу та створення робочих місць у бюджеті-2024

У державному бюджеті на 2024 рік пропонують збільшити витрати на програми стимулювання економічної активності, підтримку бізнесу та створення робочих місць, зокрема, на це направлять 42 млрд грн, повідомив прем’єрміністр Денис Шмигаль.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами очільника уряду, наступного року буде продовжено програму пільгового кредитування «5-7-9».
  • Такожза програмою «єРобота» планується видати більш ніж 12 000 мікрогрантів, що допоможе створити 12 000 нових бізнесів. Також додатково мають надати 1300 грантів для старту ветеранського бізнесу.
  • «Будемо підтримувати аграріїв, машинобудівників, створення та розширення переробних підприємств. 3 млрд грн виділимо на державну підтримку великих інвестиційних проєктів в Україні», – повідомив Шмигаль. 
  • Він додав, що це сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню податків та покращенню життя громад.

Контекст

2 вересня уряд затвердив і зареєстрував у ВР законопроєкт про розширення видатків держбюджету цього року на 317 млрд грн. З них майже 303 млрд грн – на потреби оборони.

14 вересня уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету у понад 1,5 трлн грн та видатками загального фонду у 3,1 трлн грн. Головний пріоритет – оборона і безпека, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, на це буде спрямовано більше половини всіх ресурсів бюджету – майже 1,7 трлн грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні