Категорія
Новини
Дата

Уряд виділив 400 млн грн на гранти для розвитку бізнесу. Хто може отримати фінансування

1 хв читання

Кабінет Міністрів виділив нові гранти для малого бізнесу на загальну суму 400,5 млн грн. Рішення ухвалено 23 грудня в межах урядового проєкту «єРобота».

Ключові факти

  • Уряд виділив додаткові кошти на розвиток малого бізнесу в сільському господарстві, будівництві, транспортній, освітній, науковій галузях та ін. Така підтримка передбачає створення понад 2000 робочих місць», – прокоментувала перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.
  • Зокрема, передбачається розподілення коштів: 253 млн грн, з яких 41,8 млн грн виділено на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства; 7 млн грн – на створення або розвиток тепличного господарства; 204,4 млн грн – на створення або розвиток власного бізнесу.
  • 147,5 млн грн, з яких: 62,5 млн грн – на створення або розвиток власного бізнесу в таких сферах як сільське, лісове та рибне господарство, переробна промисловість, водопостачання, будівництво, транспорт, професійна, наукова та технічна діяльність, освіта, охорона здоровʼя, мистецтво, спорт та інше; 34,9 млн грн – для створення або розвитку тепличного господарства; 50,03 млн грн – для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

Контекст

Проєкт «єРобота» охоплює шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладення саду й виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.  

Наразі прийом заявок на всі напрями програми «єРобота» триває. Подання заявки здійснюється через портал «Дія».

За словами Свириденко, мікрогранти на старт і розвиток бізнесу є найпопулярнішою програмою проєкту «єРобота». За результатами семи хвиль цієї програми вже визначено 1700 переможців, які отримають від держави до 250 000 грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. 

В Мінекономіки зазначили, що вже визначені переможці програми «Власна справа» в процесі реалізації своїх проєктів створять понад 4000 нових робочих місць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні