Категорія
Новини
Дата

В портах України заблоковані близько 80 іноземних суден – АМПУ

В українських портах залишаються заблокованими близько 80 іноземних суден. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна заявив Дмитро Барінов, заступник голови Адміністрації морських портів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Наразі в українських портах знаходиться близько 80 заблокованих іноземних суден разом з екіпажами, повідомив Барінов. За його словами, дехто евакуювався на початку, декого замінили українські моряки. Бо судно не можна залишати без контролю. 
  • «На цих суднах лишається товар, але вони не можуть вийти з портів за цих обставин», – сказав він.
  • Барінов додав, що інформація про одне із суден, якому нібито вдалося вийти з Маріупольського порту – не підтверджена. Зв’язку з кораблем немає.

Контекст

6 червня стало відомо, що Туреччина та РФ досягли попередньої домовленості про відновлення постачання української аграрної продукції з ключового чорноморського порту. План передбачає розмінування берегів Одеси. Проте Україна ще не схвалила цей план. 

Для відновлення судноплавства потрібні дієві гарантії безпеки: постачання Україні необхідної зброї та залучення для патрулювання акваторії Чорного моря ВМС третіх країн, ідеться в заяві українського МЗС. Рішення про розблокування українських портів мають ухвалюватися всіма причетними сторонами, заявили в міністерстві.

ООН працює над угодою, яка дозволить експортувати зерно з України через Чорне море та надасть безперешкодний доступ на світові ринки російських продуктів харчування та добрив, заявив раніше генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Напередодні повідомлялося, що відкриття «зернового коридору» займе 3-4 тижні. Для запуску цього процесу має бути досягнення згоди з боку України та РФ, для чого Туреччина готова провести в Стамбулі зустріч у форматі Туреччина – Україна – Росія – ООН, заявив речник і радник президента Туреччини з міжнародних питань Ібрагім Калин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні