Категорія
Новини
Дата

В Україні вводяться графіки відключення світла в шести областях

Диспетчерський центр «Укренерго» застосує тимчасові заходи обмеження споживання електроенергії з 18:20 до 22:00 в шести областях через недостатність генеруючих потужностей. Про це йдеться в повідомленні пресслужби «Укренерго».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Обмеження діятимуть у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях.
  • Це є наслідком останніх масованих російських атак на українські електростанції. Також ввечері в країні зростає споживання через похолодання, пояснили в «Укренерго».
  • Компанія зазначила, що обсяг обмежень є помірним. Обленерго в регіонах розподілятимуть наявний обсяг електроенергії рівномірно між чергами споживачів.
  • Також продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та для промислових споживачів у Кривому Розі.

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Найбільше постраждали Харків, Одеса, Дніпропетровщина. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, енергохолдинг ДТЕК повідомив, що втратив 80% генерації.

Українська енергосистема встояла, і до блекауту, який намагалися створити росіяни, далеко, каже Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики. Чому Росія не змогла досягнути мети, чи могли росіяни зруйнувати дамбу ДніпроГЕС, коли буде відновлено енергопостачання, чи повʼязана атака з ударами по російських НПЗ та чи продовжуватимуться подібні атаки, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні