Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили нову послугу для бізнесу зі страхування майна від воєнних ризиків

Райффайзен Банк 11 квітня оголосив про запуск нової послуги для бізнес-клієнтів зі страхування майна різного типу від воєнних ризиків. Страхові компанії надаватимуть покриття для майна, яке банк зможе брати у заставу при кредитуванні, йдеться у пресрелізі банку.

Ключові факти

  • Продукт, який є першим на українському ринку, розроблений у співпраці зі світовою компанією професійних послуг Аон та українськими страховими компаніями ARX, Універсальна та ІНГО.
  • Інструмент war risk insurance допоможе українським компаніям мінімізувати ризики реалізації інвестиційних проєктів, залучити додаткове фінансування та зменшити ризики, пов’язані з втратою або пошкодженням майна через військові дії, йдеться у повідомленні.
  • Бізнес може застрахувати нерухомість, обладнання та товари в обороті від наслідків воєнних дій. Для цього потрібно звернутися до банку або до компанії Аон.
  • Проєкт протягом року планує сформувати страховий портфель на близько 1 млрд грн у сферах агро, переробки, видобутку, ритейлу, фармацевтики, енергетики та палива.
  • На презентації нового продукту представники Райффайзен Банку, Аон, страхових компаній ARX, Універсальна та ІНГО підписали меморандум щодо співпраці за напрямком страхування від воєнних ризиків. Угода є відкритою для приєднання інших українських страхових компаній після відповідної акредитації банком та страховим брокером.

Контекст

У листопаді минулого року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9015, що дозволяє Експортно-кредитному агентству (ЕКА) страхувати від воєнних ризиків інвестиції українських та іноземних компаній в Україні.

ЕКА дозволили страхування і перестрахування прямих інвестицій, зокрема страхування інвестицій в Україні від ризиків, що можуть бути спричинені збройною агресією, бойовими діями та/або тероризмом.

Таке страхування здійснюється виключно за умови спрямування інвестицій на створення обʼєктів та інфраструктури, необхідної для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження.

9 квітня Кабмін затвердив перелік воєнних та політичних ризиків, а також умови й порядок страхування ризиків для ЕКА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні