Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили сайт з пошуку роботи у сфері відбудови

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом з Держагентством відновлення, «Укрпоштою», «Укрзалізницею» та порталом robota.ua запустили проєкт «Робота та відновлення». На сайті можна знайти роботу в транспортній галузі чи зв’язку, будівництва та у сфері відбудови загалом, повідомляє пресслужба міністерства.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У межах проєкту створений сайт, який відображає перелік пропозицій посад від роботодавців, залучених у відновлення регіонів, територій та інфраструктури. 
  • Пропозиції також містять можливості для безплатного навчання, перекваліфікації та проживання. 
  • Наразі на сайті представлено більше тисячі актуальних вакансій. Також там є рекомендації щодо пошуку роботи і відповіді на найчастіші запитання щодо працевлаштування.
  • За словами віцепремʼєра з відновлення, міністра інфраструктури Олександра Кубракова, цей проєкт має допомогти забезпечити роботою українців, зокрема ВПО, та підсилити кадровий потенціал підприємств інфраструктури та сфери відновлення. 

Контекст

В Україні ринок праці увійшов у 2023 рік, відновившись на половину від довоєнного рівня, заявляють аналітики порталу з пошуку роботи Work.ua. На кінець року найбільшу динаміку відновлення показали прифронтові регіони. У грудні 2022-го кількість пропозицій роботи становила 53 179 вакансій.

На початку року НБУ прогнозував, що безробіття в Україні в 2023-му становитиме близько 26%. Загалом воно залишатиметься вищим за свій природний рівень. У Нацбанку очікували, що у 2024-му рівень безробіття зменшиться до 20%, а у 2025 році – до 17,6%. 

У травні НБУ поліпшив оцінку безробіття у 2022-му з 25,8% до 21,1%, базуючись на результатах опитувань громадян.

Рівень безробіття в Україні в 2023 році знизиться до 19%, повідомила перша віцепрем’єрка-міністерка економіки Юлія Свириденко. За її словами, уряд запровадив низку програм для покращення ситуації на ринку праці. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні