Категорія
Новини
Дата

Велика Британія розширила санкції проти Білорусі. Обмеження торкнулися товарів нафтопереробки, технологій та розкоші

Уряд Великої Британії з 5 липня запроваджує нові санкції проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, повідомило британське МЗС. Йдеться про обмеження, які раніше було прийнято щодо РФ: експорт товарів нафтопереробки, розкоші та передових технологій.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Санкційний пакет включає заборону на імпорт та експорт товарів на суму £60 млн. Зокрема, запроваджується обмеження на експорт товарів нафтопереробки, передових технологій, а також предметів розкоші (зокрема, британських творів мистецтва та дизайнерських сумок).
  • Також заборона торкнеться імпорту білоруського чавуну та сталі. 
  • Уряд Великої Британії також обмежує доступ Білорусі до британського сектору фінансових послуг. Більшій кількості білоруських компаній буде заборонено випускати боргові зобовʼязання та цінні папери в Лондоні.

Контекст

23 червня Велика Британія запровадила низку експортних санкцій проти РФ. Під обмеження потрапили морські технології, авіапальне та додаткові компоненти для ключових економічних галузей РФ.

29 червня уряд Великої Британії розширив санкції проти російських фізичних та юридичних осіб. В оновленому списку фігурує російський мільярдер Володимир Потанін та Анна Цивілєва, яку називають двоюрідною племінницею Путіна. Обмеження передбачають заборону на вʼїзд до Сполученого королівства та заморожування активів на території країни при їх виявленні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні