Категорія
Новини
Дата

Вирішальні бої у війні будуть із середини й до кінця весни. Зараз 70-та хвилина матчу, рахунок 1:1 – Буданов

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов прогнозує, що з середини й до кінця весни будуть вирішальні бої великої війни в Україні, про це він розповів в інтервʼю Forbes. Саме тоді настане «переломний момент», вважає Буданов.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Буданова, саме із середини й до кінця весни відбудуться вирішальні бої, і у них вирішуватиметься доля війни, саме тоді настане «переломний момент». 
  • Очільник розвідки заявив, що якщо накласти футбольну аналогію на рік великої війни, то зараз «рахунок 1:1, а хвилина 70-та. Це субʼєктивне бачення». 
  • Він повідомив, що великий наступ Росії вже триває. «Але він так триває, що не всі це навіть бачать – такої якості цей наступ. У них є стратегічне завдання – до 31 березня вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей», – додав він. 

Контекст

Україна збирає сили для весняного наступу, а Росія вже як понад три тижні веде власну наступальну операцію на Сході. Американський військовий аналітик центру CNA Майкл Кофман вважає, що російська наступальна зимова операція почалася понад три тижні тому, але значних успіхів російській армії вона не принесла. «Погана якість особового складу, втрата молодшого офіцерського складу, проблеми із боєприпасами і обладнанням обмежують наступальний потенціал росіян», – пише експерт.

Російські сили здійснюють наступ у районах Вугледару, Марʼїнки, Авдіївки, Бахмуту (і Білогорівки), Кремінної в напрямку Лимана, а також намагаються просунутися біля Купʼянська. Військовий аналітик пише, що бої за Вугледар не були надто успішними для російської армії. Кофман припускає, що Москва почекає результатів свого наступу, перш ніж оголошувати про другу хвилю мобілізації. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні