Категорія
Новини
Дата

Військово-обліковий документ з QR-кодом тепер можна отримати в будь-якому ЦНАПі

1 хв читання

Військовозобовʼязані українці з 25 червня мають змогу отримати військово-обліковий документ із QR-кодом у будь-якому ЦНАПі, повідомила пресслужба Мінцифри.

Електронний документ із QR-кодом має таку ж юридичну силу, як і паперовий.

Деталі

  • Документ можна отримати безоплатно, без черг та відвідування територіальних центрів комплектування (ТЦК).
  • Він сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних і резервістів є вся необхідна інформація про заявника.
  • Якщо військовозобовʼязані раніше отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, то тепер зможуть повторно звернутися до ЦНАПу й отримати новий із QR-кодом. Документ дійсний один рік з моменту формування.
  • Уточнення військово-облікових даних та отримання документа з QR-кодом у ЦНАПі в середньому триває до 15 хвилин, зазначається у повідомленні Мінцифри.

Контекст

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно – повинні оновити свої облікові дані.

Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. Через цей застосунок можна оновити свої облікові дані – фактичне місце проживання, номер телефона та e-mail. Він доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

Міноборони анонсувало, що у червні запрацює повна версія застосунку, у якій можна буде отримати електронний відповідник паперового військово-облікового документа з QR-кодом. Його можна показати представникам поліції, ТЦК або прикордонній службі у разі вимоги.

18 червня у застосунку «Резерв+» став доступним електронний військово-обліковий документ із QR-кодом. Він має таку ж юридичну силу, як і паперовий.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні