Категорія
Новини
Дата

Власник OLX та Avito відмовляється покидати Росію. «OLX Україна» не може на це вплинути

Нідерландська компанія Prosus, яка володіє OLX та Avito, відмовляється виходити з Росії. Компанія хоче далі розвивати інтернет-платформу Avito в РФ, повідомляє «OLX Україна» у пресрелізі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Представництво OLX в Україні обмежується локальною роботою, націленою передусім на українців. Компанія запровадила знижки на розміщення та рекламні послуги і безкоштовну доставку товарів, щоб допомогти бізнесу працювати в умовах війни.
  • Компанія виплатила зарплату співробітникам наперед на початку війни, орендувала місця тимчасового проживання, запровадила додаткову фінансову допомогу і перевезла працівників, які захотіли виїхати.
  • OLX зазначає, що не має впливу на будь-яку діяльність бізнесу компанії-власника. «Декілька днів тому акціонери компанії Prosus висловились щодо свого рішення залишити активи Avito і продовжувати працювати на локальному російському ринку», – йдеться у заяві.
  • Українська компанія шукає спосіб, що «найпродуктивніше зробити задля продовження роботи платформи».

Контекст

Раніше інвестиційна компанія Prosus NV, що входить до складу інтернет-холдингу Naspers, планувала списати свою інвестицію у холдингу VK. Частку у бізнесі, що побудований навколо однойменної соцмережі та активів Mail.ru, оцінювали у $750 млн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні