Сергій Пилипенко, генеральний директор групи «Ковальська» /Олександр Чекменьов
Категорія
Новини
Дата

«З початку війни продали три десятки квартир». СЕО забудовника «Ковальська» розповів, як обвалився їхній бізнес

1 хв читання

Сергій Пилипенко, генеральний директор групи «Ковальська» Фото Олександр Чекменьов

З початку війни продажі та обсяги виробництва продукції промислово-будівельної групи «Ковальська» впали на 80%, штат скоротився майже 60%. Про це в інтервʼю «ЕП» сказав генеральний директор групи Сергій Пилипенко.

Ключові факти

  • Ринок на даний час впав більше, ніж на 70%, зазначив CEO «Ковальської». За його словами, споживання будівельних матеріалів знизилось, і зараз «Ковальська» намагається підтримувати свою діяльність на низьких обертах, зберігаючи в робочому стані активи, максимально задіюючи людей для виробництва. 
  • «Наше завдання – зберегти активи і ключовий персонал, який би забезпечив потім, за сприятливих умов, після закінчення війни, масштабне відновлення», – наголосив Пилипенко.
  • Він зазначив, що продажі групи разом з обсягами виробництва продукції впали на 80%. «Ми вимушено скоротили приблизно 60% штату. Деякі люди покинули країну і виїхали за кордон. Деяких людей ми не можемо забезпечити роботою, тому що працюємо в неповноцінному графіку. В компанії працювало 5500 людей, зараз на постійній основі працює трохи більше ніж 1500», – каже топменеджер.
  • За його словами, в середньому «Ковальська» продавала по пʼять квартир на місяць, починаючи з червня. Йдеться про завершені житлові комплекси або ті, що знаходяться на завершальній стадії. «В них з початку війни до сьогодні продали три десятки квартир, не більше», – зазначив Пилипенко.

Контекст

Група «Ковальська» обʼєднує понад 20 підприємств у сфері видобутку сировини, виробництва будівельних матеріалів та девелопменту. Продукція представлена брендами «Бетон від Ковальської», «Авеню», Siltek та іншими. Підприємства групи працюють у Київській, Житомирській, Львівській, Херсонській та Чернігівській областях. Загальна кількість працівників – понад 5000. Крім промислових активів «Ковальська» займається будівництвом житлових обʼєктів у Києві.

До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну група «Ковальська» планувала у найближчі два роки збудувати у Львівській області два заводи: з виробництва газобетонних блоків та сухих будівельних сумішей. Загальна сума інвестицій у проєкти оцінювалася у €70 млн.

З 24 лютого група «Ковальська» зупинила більшість підприємств. В квітні почалося поступове відновлення. Близько 10% співробітників компанії мобілізовано.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні