Категорія
Новини
Дата

З початку війни росіяни зруйнували 700 обʼєктів критичної інфраструктури – МВС

Внаслідок російських атак в Україні зруйновано 35 000 обʼєктів, зокрема, уражено 702 обʼєкти критичної інфраструктури. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в ефірі національного телемарафону.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Станом на зараз є інформація про понад 35 000 зруйнованих обʼєктів внаслідок російських атак, заявив він.
  • За словами Єніна, із близько 30 000 обстрілів, зафіксованих від початку війни, уражено 702 обʼєкти критичної інфраструктури. Йдеться про газопроводи, електропідстанції, мости тощо.

Контекст

Загальна сума прямих задокументованих збитків, завданих інфраструктурі України війною, станом на листопад складає $135,9 млрд, свідчать дані аналітичної команди Київської школи економіки (KSE). Зокрема, внаслідок ракетних обстрілів Росії пошкоджено 592 об’єкти теплопостачання: 444 котельні, 13 ТЕЦ, сім ТЕС та 128 центральних теплових пунктів. Із них уже відновлено майже 300 обʼєктів теплопостачання.

Загальні потреби щодо відбудови й відновлення України оцінюються у $349 млрд станом на 1 червня 2022 року. За попередніми оновленими оцінками Світового банку та уряду України, потреби на відбудову зростуть до $500–600 млрд. 

За результатами Міжнародної конференції солідарності в Парижі, яка відбулася 13 грудня, Україні вдалося зібрати €1 млрд. Зокрема, €450 млн із цієї суми підуть на енергетику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні