Категорія
Новини
Дата

Співзасновник Revolut відмовився від громадянства Росії

Один із засновників фінтех-компанії Revolut російсько-британський мільярдер Микола Сторонський відмовився від російського громадянства заради банківської ліцензії Великої Британії для своєї компанії. Про це пишуть The Times і The Telegraph.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення про вихід із громадянства мільярдер ухвалив після введення Києвом санкцій проти його батька – гендиректора «Газпром промгаз» Миколи Сторонського-старшого, зазначає видання. 
  • Сторонський-молодший із 2021 року намагається отримати банківську ліцензію Великої Британії для своєї компанії Revolut. Очікується, що схвалення заявки дасть змогу корпорації дістати доступ до подальшого фінансування.
  • «Нік відмовився від російського громадянства деякий час тому», – повідомили російському Forbes у компанії.
  • Також про це написала газета The Telegraph. У компанії уточнили, що Сторонський має громадянство Великої Британії, яке зберіг.

Контекст

Сторонський народився і виріс у РФ, але у віці 20 років виїхав із країни. Сторонський став четвертим бізнесменом з-поміж колишніх учасників рейтингу найбагатших російських підприємців, за версією Forbes, який відмовився від громадянства Росії за останні пів року. Сторонський увійшов до цього рейтингу у 2022 році, журнал надав йому 16-те місце. Статки бізнесмена Forbes оцінив у $7,1 млрд.

Навесні деякі бізнесмени, які народилися і виросли в Росії, попросили журнал Forbes не називати їх «російськими мільярдерами». Серед них – засновник соціальних мереж «Вконтакте» та Telegram Павло Дуров, підприємці Ігор Бухман та Євген Швідлер. У жовтні про вихід із громадянства РФ заявив мільярдер Юрій Мільнер.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні