Категорія
Новини
Дата

Засновник українського стартапу Headway став підприємцем року у європейській техносфері від GP Bullhound. Що про нього відомо?

Засновник і CEO українського стартапу Headway Антон Павловський /надано пресслужбою

Засновник і CEO українського стартапу Headway Антон Павловський. Фото надано пресслужбою

Засновник і CEO українського стартапу Headway Антон Павловський отримав дві нагороди від європейського фонду GP Bullhound: «Підприємець року» та «Виклик компанії». Про це Forbes повідомила пресслужба компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Церемонія європейської премії Allstars Awards відбулася у Лондоні. Її заснувала європейська консалтингова та інвестиційна компанія GP Bullhound.
  • Окрім Павловського, у шорт-лист Allstars Awards потрапили очільники ще п’ятьох стартапів. Серед них – CEO та співзасновник платформи з коучингу CoachHub Матті Нібельшют. У червні 2022-го CoachHub закрила раунд фінансування серії C на суму $200 млн, свідчать дані Crunchbase. 
  • Компанія Павловського має потенціал досягти капіталізації в $1 млрд до 2025 року, свідчить дослідження від GP Bullhound.
  • «Антону вдалося на початку повномасштабного вторгнення евакуювати понад 300 людей – команду та їхніх рідних. Флагманський застосунок компанії збільшив кількість завантажень до 29 млн і вже третій рік залишається №1 у світі у ніші книжкових самарі», – каже керуючий партнер GP Bullhound Маніш Мадхвані. 
Засновник українського стартапу Headway став підприємцем року у європейській техносфері від GP Bullhound. Що про нього відомо? /Фото 1

Компанія Павловського має потенціал досягти капіталізації в $1 млрд до 2025 року, свідчить дослідження від GP Bullhound.

Контекст

Павловський запустив додаток зі стислим переказом книжок Headway у 2019-му у рамках української IT-компанії Genesis. Інвестиції в запуск – менш як $5 млн, розповів Forbes керуючий партнер фонду Flyer One Ventures Віталій Лаптенок. У 2021 році компанія обʼєдналася зі стартапом Impulse, який також запускався під крилом Genesis. Він розробляє застосунок із завданнями для тренування памʼяті, уваги, концентрації. Із 2023-го обʼєднана компанія відокремилася від Genesis.

У Headway на Сполучені Штати припадає 50% завантажень. До топкраїн також входить Велика Британія – близько 10%, Австралія та Канада. В Іmpulsе на США припадає понад 30% завантажень застосунку, за ними йдуть Бразилія, Мексика, Франція, Велика Британія. 

Фінансові показники Павловський не розкриває. За рік великої війни виторг компанії подвоївся, повідомив він Forbes у березні 2022-го. За розрахунками Forbes, йдеться про суму в понад $40–50 млн. Очікуваний виторг компанії за результатами 2023 року – понад $100 млн, розповів Forbes топменеджер, наближений до компанії. Компанія не підтвердила цю цифру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні