Категорія
Новини
Дата

Кількість рейдерських атак скоротилася за рік на 20%. Найскладніше з нерухомістю, – міністр юстиції

1 хв читання

Рейдерських атак у 2021 році було на 20% менше, ніж у попередньому, сказав в інтерв’ю Forbes міністр юстиції Денис Малюська. За його словами, найважча ситуація на ринку нерухомості.

Ключові факти

  • Якщо раніше ціна рейдерського захоплення була від кількох тисяч доларів, то зараз це величезні гроші і без гарантій успіху, зазначив Малюська.
  • За його словами, раніше атакували корпоративні права підприємств та нерухомість. «Наразі атакувати корпоративні права безглуздо, бо ми можемо повернути все назад. Навіть якщо є блокувальне рішення суду, ми рано чи пізно повернемо власнику все», – пояснив міністр.
  • «З нерухомістю ситуація складніша. Юристи намагаються придумати складні схеми, коли з'являється кінцевий власник за нотаріальною угодою – постать сумлінного вигодонабувача. Якщо цю нерухомість раніше вже захопили і потім перепродали, навіть суд часто не може скасувати таку угоду. Потрібно оперативно втручатися, щоб не було перепродажу», – сказав Малюська.

Контекст

За 10 місяців 2021 року зафіксовано 614 рейдерських атак. Це на 18% менше, ніж за відповідний період минулого року, коли стало відомо про 751 рейдерське захоплення, повідомляв Опендатабот. Найчастіше в суді розглядаються справи, що стосуються статті 205 Кримінального кодексу – підробка документів, що подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та ФОПів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні