Категорія
Новини
Дата

Україна запровадила візовий режим з Росією з 1 липня

З 1 липня 2022 року почне діяти візовий режим в’їзду для громадян РФ в Україну, повідомляється у Telegram президента Володимира Зеленського. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін ухвалив відповідне рішення. Раніше петицію про це підтримали громадяни України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна запроваджує візовий режим для громадян РФ, повідомив Зеленський. За його словами, 17 червня Кабмін має ухвалити «це важливе рішення» – постанову «Про припинення дії угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з Російською Федерацією».
  • Згідно із запланованим рішенням Кабміну, з 1 липня 2022 року Україна запровадить візовий режим в’їзду для громадян РФ, йдеться у повідомленні.
  • Доповнення: «Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави уряд на виконання доручення президента України щойно ухвалив рішення про припинення дії угоди з РФ про безвізовий режим. Росіяни не зможуть потрапити в Україну без отримання візи. Рішення набуває чинності з 1 липня цього року», – написав Шмигаль.

Контекст

З 1 березня 2020 року перетин українського кордону з РФ здійснюється лише на підставі закордонного паспорта.

На початку травня петиція про створення візового режиму для громадян РФ для вʼїзду в Україну набрала понад 25 000 підписів, що стало приводом для її розгляду президентом України.

25 травня Зеленський підтримав петицію. За словами президента, він підтримує посилення контролю над вʼїздом росіян в Україну на тлі повномасштабної російської агресії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні