Категорія
Новини
Дата

Україна запровадила візовий режим з Росією з 1 липня

1 хв читання

З 1 липня 2022 року почне діяти візовий режим в’їзду для громадян РФ в Україну, повідомляється у Telegram президента Володимира Зеленського. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін ухвалив відповідне рішення. Раніше петицію про це підтримали громадяни України.

Ключові факти

  • Україна запроваджує візовий режим для громадян РФ, повідомив Зеленський. За його словами, 17 червня Кабмін має ухвалити «це важливе рішення» – постанову «Про припинення дії угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з Російською Федерацією».
  • Згідно із запланованим рішенням Кабміну, з 1 липня 2022 року Україна запровадить візовий режим в’їзду для громадян РФ, йдеться у повідомленні.
  • Доповнення: «Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави уряд на виконання доручення президента України щойно ухвалив рішення про припинення дії угоди з РФ про безвізовий режим. Росіяни не зможуть потрапити в Україну без отримання візи. Рішення набуває чинності з 1 липня цього року», – написав Шмигаль.

Контекст

З 1 березня 2020 року перетин українського кордону з РФ здійснюється лише на підставі закордонного паспорта.

На початку травня петиція про створення візового режиму для громадян РФ для вʼїзду в Україну набрала понад 25 000 підписів, що стало приводом для її розгляду президентом України.

25 травня Зеленський підтримав петицію. За словами президента, він підтримує посилення контролю над вʼїздом росіян в Україну на тлі повномасштабної російської агресії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні