Категорія
Новини
Дата

Зеленський пообіцяв бізнесу «вагомі кроки» в дерегуляції економіки

Уряд готує дерегуляцію української економіки, бізнес отримає спрощення у десятках напрямів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський за результатами економічної наради 15 лютого.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уряд готує нові вагомі кроки в дерегуляції української економіки, повідомив Зеленський. За його словами, бізнес отримає спрощення у десятках напрямів – це стосується скасування різних бюрократичних дозволів та ліцензій.
  • На нараді також обговорювалася підготовка до весни. «Багато питань. Всі стосуються економічного відновлення України, створення економічних можливостей для наших людей і галузей», – зазначив президент.
  • «Готуються кроки й у напрямі створення та підготовки робочих місць. Кожне робоче місце зараз у нашій країні – це допомога нашій стійкості. І це шлях для повернення наших людей в Україну. Відповідні деталі будуть представлені на урядовому рівні», – заявив Зеленський.
  • Щодо аграрного сектора, президент наголосив, що дуже гостре питання гуманітарного розмінування землі. «На рівні Кабінету міністрів утворено міжвідомчу робочу групу, яка забезпечить активізацію цієї діяльності – очищення ґрунтів від мін і снарядів, що не розірвалися», – сказав він.

Контекст

13 січня уряд створив Міжвідомчу робочу групу з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності (МРГ з дерегуляції). Основними завданнями робочої групи визначено координацію дій держорганів щодо зменшення та оптимізації інструментів державного регулювання бізнесу й удосконалення нормативної бази в частині переведення в електронну форму інструментів держрегулювання.

Наприкінці січня МРГ рекомендувала уряду скасувати значну частину інструментів держрегулювання. Йдеться про сфери, формування політики в яких здійснює Мінекономіки.

Загалом запропоновано скасувати 47% ліцензій і дозволів. Спростити умови ведення бізнесу пропонується в сфері трудових відносин і безпеки праці. 

Україна займає 130-те місце в світі за рейтингом економічних свобод (Economic Freedom Index) і має лише 54 зі 100 балів, що відносить нас до категорії переважно економічно не вільних країн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні