Категорія
Новини
Дата

Зеленський призначив колишню генпрокурорку Венедіктову послом у Швейцарії

Президент Володимир Зеленський своїм указом призначив колишню генеральну прокурорку Ірину Венедіктову послом України в Швейцарії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Призначити Венедіктову Ірину Валентинівну Надзвичайним і Повноважним Послом України в Швейцарській Конфедерації», – йдеться у документі.

Контекст

17 липня своїм указом президент Володимир Зеленський відсторонив від посади Венедіктову. Вона відсторонена відповідно до частини другої статті 11 Закону «Про правовий режим воєнного стану», йдеться у документі. Ця норма надає президенту право у період дії воєнного стану «прийняти рішення про відсторонення від займаної посади посадової особи, призначення на посаду та звільнення з посади якої віднесено до його повноважень, та покладення на відповідний період виконання обов’язків на іншу особу».

Венедіктову звільнили через напружені стосунки з Офісом президента, пише УП з посиланням на співрозмовника у владі. Зокрема, невдоволення команди Зеленського викликала медійна активність генпрокурорки та її рішення в пришвидшеному режимі передавати до суду справи проти російських військових полонених. Це, за словами людей, дотичних за переговори з росіянами, могло загрожувати судами над українськими полоненими в РФ і припиненням обмінів.

19 липня Верховна Рада звільнила Венедіктову з посади генпрокурора України. За таке рішення проголосували 264 народні депутати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні