Категорія
Новини
Дата

У ЄС офіційно запропонували внести до списку антиросійських санкцій 120 юридичних та фізичних осіб

Високий представник ЄС Жозеп Боррель запропонував включити до санкційних списків понад 120 фізичних та юридичних осіб у межах нового 12-го пакета санкцій проти Росії, повідомляє Європейська зовнішньополітична служба (ЄВС).

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Очільник дипломатії ЄС висунув ідею запровадити санкції ще щодо понад 120 фізичних та юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету та територіальної цілісності України», – йдеться у заяві ЄВС.
  • Також Боррель разом з Єврокомісією пропонує ухвалити нові заборони на імпорт та експорт, а також забезпечити дотриманя стелі цін на нафту та протидії обходу санкцій ЄС.
  • Пропозиції про включають санкції щодо представників російського військового, оборонного та ІТ-секторів.
  • Пропоновані заходи спрямовані проти тих, хто організував нещодавні незаконні так звані «вибори» на тимчасово окупованих Росією територіях України, тих, хто несе відповідальність за примусове «перевиховання» українських дітей, а також осіб, які поширюють дезінформацію та пропаганду на підтримку агресивної війни Росії проти України .
  • Окрім цього пропозиції спрямовані на зміцнення системи санкцій загалом.

Контекст

У червні Рада ЄС затвердила 11-й пакет санкцій проти Росії, цей пакет був покликаний забезпечити ще більш ефективне застосування та реалізацію обмежень блоку проти РФ.

Новий пакет антиросійських санкцій, ймовірно, включатиме заборону на російські алмази і довгоочікувану пропозицію використати прибуток від заморожених активів центрального банку РФ для допомоги Києву.

15 листопада Єврокомісія ухвалила пропозиції щодо 12-го пакета санкцій щодо Росії та передала їх на розгляд країнам – членам ЄС. ЄС у межах 12-го пакета санкцій пропонує заборонити експорт до Росії верстатів і деталей до них, які можуть використовуватись для виробництва зброї. Санкції охоплюють також заборону на російські алмази та заходи щодо недопущення обходу нафтових обмежень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні