Категорія
Новини
Дата

Зеленський закликав Катар нарощувати видобування нафти та газу для стабілізації ситуації у Європі

Президент України Володимир Зеленський закликав Катар нарощувати видобування нафти та газу для стабілізації ситуації в Європі. Про це він сказав в онлайн-зверненні до учасників Дохійського форуму.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Країни Європи з часом відмовляться від закупівель російських нафти й газу, сказав Зеленський. За його словами, відповідальні держави, зокрема Катар, можуть зробити свій внесок у стабілізацію ситуації у Європі. 
  • «Закликаю вас, нарощуйте виробництво енергоносіїв. Щоб у Росії зрозуміли, що жодна держава не має використовувати енергоносії як зброю і для шантажу світу», – наголосив президент України.
  • Зеленський також закликав об’єднати зусилля, щоб не допустити дефіциту їжі у світі через війну. Зокрема, шляхом посилення санкційної політики проти РФ.

Контекст

25 березня США і ЄС оголосили про велику угоду з постачання скрапленого природного газу (СПГ) для ослаблення залежності Європи від російських енергоресурсів.

Великим постачальником СПГ також є і Катар. Однак він раніше заявив, що не може суттєво збільшити поставки газу до Європи через обмежену кількість терміналів. На території ЄС розташовані 24 великі регазифікаційні термінали, які наразі працюють на повну потужність.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні