Категорія
Новини
Дата

Зеленський звернувся до жінок. Він повідомив про смерть дитини через зневоднення в Маріуполі

1 хв читання

Президент Володимир Зеленський звернувся до українських жінок без традиційних слів привітання з Міжнародним жіночим днем. Він розказав про смерть дитини через зневоднення в Маріуполі та закликав міжнародних партнерів звернути увагу на ознаки «терористичної війни» російських військ. Про це президент заявив у зверненні 8 березня.

Ключові факти

  • У Маріуполі від зневоднення померла дитинка. Окупанти оточили місто, заблокували й виснажують. Свідомо блокують підвезення їжі та води, відключають електрику, повідомив Зеленський.
  • «Сьогодні я просто не можу сказати вам традиційні слова, я не можу просто привітати», – сказав він жінкам України. 
  • Президент закликав міжнародних партнерів звернути увагу на ознаки «терористичної війни», чого не було вже багато років – із часів вторгнення нацистів.

Цитата

«Я буду звертатися безпосередньо до народів світу, якщо лідери світу не докладатимуть усіх зусиль, щоб зупинити цю війну. Цей геноцид. Звичайно, ми продовжуємо говорити з партнерами. З лідерами, парламентарями всіх країн, які знають, як допомогти Україні», – заявив Зеленський.

Контекст

24 лютого Росія напала на Україну. Російські війська порушують всі визнані правила ведення бойових дій, розстрілюючи мирне населення та атакуючи цивільну інфраструктуру. Українські міста зруйновані, від артилерійських та авіаударів постраждали цілі райони, деякі населені пункти майже не підлягають відновленню.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні