Категорія
Новини
Дата

За місяць війни в Росії витрати на компенсації загиблим та пораненим зросли втричі, до $3,5 млрд – Forbes

У жовтні Росія різко збільшила своє військо за рахунок непідготованих мобілізованих. Як наслідок – жовтень став рекордним за смертністю солдатів РФ.

Якщо влітку сума компенсацій, що мають виплачуватися загиблим і пораненим, оцінювалася майже в $1 млрд щомісяця, то за останній місяць війни вона перевищує $3,5 млрд, ідеться в аналітиці Forbes.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Контрактним солдатам армії РФ обіцяють зарплату від 200 000 рублів на місяць за війну в Україні плюс додаткові виплати. В середньому на одного солдата витрачається близько $200 на день. У жовтні Росія різко збільшила чисельність власних військ. 300 000 мобілізованих обійдуться бюджету РФ в додаткові $1,8 млрд на місяць.
  • За даними Генштабу ЗСУ, з 24 жовтня по 24 листопада в Україні загинула рекордна кількість російських солдатів – 17 470. Це навіть більше, ніж у перший місяць війни. Частково це пов’язано з появою на фронті непідготовлених мобілізованих
  • За кожного з них родина військового має отримати 7,4 млн рублів (майже $110 000). Кількість тяжкопоранених, які можуть отримати виплату, орієнтовно вдвічі більша. Сума компенсацій – 3 млн рублів.
  • Якщо влітку сума компенсацій, які мають виплачуватися загиблим і пораненим, оцінювалася майже в $1 млрд щомісячно, то за останній місяць війни вона перевищує $3,5 млрд.

Контекст

Прямі військові витрати Росії за девʼять місяців війни, за розрахунками Forbes, становлять приблизно $82 млрд. Ця оцінка включає безпосередні витрати, які необхідні для підтримки воєнних дій. Та не включає стабільні видатки на оборону або втрати, пов’язані з економікою. 

У 2021 році всі бюджетні доходи Росії становили $340 млрд. Тобто РФ уже витратила чверть минулорічних доходів на війну. Наступного року «рахунок за війну» може стати надто високим. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні