Категорія
Новини
Дата

«100% українського кіно». Film.ua інвестувала 10 млн грн у запуск нового каналу ProKino

Film.ua запустила телеканал ProKino, який позиціонує як «домашній кінотеатр сучасних українських фільмів», йдеться у пресрелізі компанії. Канал, у який інвестували 10 млн грн, планує заробляти на підписках і рекламі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Стартові інвестиції у канал – 10 млн грн, повідомила фінансова директорка Film.ua Broadcasting Ірина Кахно. Сюди входять витрати на створення бренду ProKino, закупку контенту, обслуговування обладнання, персонал, дистрибуцію та промо, додала вона.
  • Film.ua для новоствореного каналу закуповує контент у виробників-правовласників (зокрема, контент, створений за підтримки Держкіно), сказав директор з мовлення, дистрибуції та розвитку Film.ua Broadcasting Наріман Гусейнов. Також у пакеті контенту ProKino містяться кінофільми з архівів. 
  • «На ProKino ми плануємо заглиблювати глядача у кіносвіт за допомогою інтервʼю з творцями, авторських блогів, бекстейджів та трейлерів», – зазначив Гусейнов. За його словами, попит на українське серед глядачів зростає.
  • Канал планує заробляти на підписках (він розповсюджуватиметься у мережах платного телебачення і на платформах), а також через розміщення реклами та на інтеграції спонсорства. Водночас у планах – запуск програм лояльності з великими національними брендами, повідомив Гусейнов. 
  • ProKino доступний у мережах українських кабельних провайдерів та OTT-сервісів – Viasat, Sweet tv, Triolan, Kyivstar TV та 45 регіональних провайдерах. Дистриб’ютором телеканалу є 1+1 Media Distribution.
  • Щочетверга та щопʼятниці о 18:00 та 20:00 до перегляду на каналі будуть доступні нові премʼєри. На цьому тижні ProKino транслюватиме сімейне фентезі «Фокстер і Макс», «Сторожову заставу», «Віддану», йдеться у пресрелізі Film.ua.
  • Зокрема, для перегляду наразі доступні трилер «Максим Оса: золото Песиголовця», історичний трилер «Ціна правди», психологічна драма «Стрімголов», історична драма «Щедрик», драма «Памфір».
пресслужба Film.ua

пресслужба Film.ua

Контекст

24 серпня 2023-го у кінопрокат вийшов один із наймасштабніших і найдорожчих українських фільмів – екшн «Довбуш» Олеся Саніна з бюджетом у 120 млн грн, дистриб’ютором якого є Film.ua Group. Над його зйомками працювала команда з 3000 людей, під стрічку пошили понад 1000 костюмів і збудували з нуля фортецю під Києвом. За вісім тижнів у прокаті фільм зібрав майже 62 млн грн. Всього продано більш ніж 437 000 квитків. 

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня», який також створила Film.ua Group, у світовому прокаті зібрав понад $17 млн. «Це справді вражаюча цифра для незалежної анімації, тим паче для української», – казала СЕО Film.ua Group Вікторія Ярмощук. Зокрема, «Мавка» обійшла «Аватар: Шлях води» за результатами першого вікенду в Україні. Тоді глядачі купили понад 189 000 квитків. Це майже на 30 500 більше, ніж у перший вікенд показу фільму «Аватар: Шлях води».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні