Категорія
Новини
Дата

«Англійський Воїн». Продюсер «Мавки» та батько актора Тома Харді екранізують книгу Шона Піннера про російський полон

1 хв читання

Книгу Шона Піннера, який був засуджений до страти терористами «ДНР», екранізують продюсер «Мавки» та батько актора Тома Харді, повідомило американське медіа про кіно Hollywood Reporter.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Фільм буде створений продакшн-компанією United Heroes. Робоча назва стрічки – «Англійський Воїн» (The English Warrior). Фільм заснований на книзі Шона Піннера про війну в Україні – «Живи. Борися. Виживи».
  • Сценарій створить відомий драматург та сценарист Едвард «Чіпс» Харді – батько відомого актора Тома Харді («Веном», «Гострі картузи»).
  • Продюсер фільму – український фільммейкер, співзасновник United Heroes Єгор Олесов («Містер Джонс», «Захар Беркут», «Мавка. Лісова пісня»).
  • Над розробкою та створенням повнометражного фільму Єгор Олесов працюватиме разом з продюсерами Йоханесом Боєсігером («Політ пташки», «Забуті») та лінійним продюсером Алексою Во («Триденний мільйонер», «Матріарх»).

Контекст

Фільм розповідає надзвичайну історію 48-річного Шона Піннера – британського військового, який воював за Україну в складі 36-ї бригади морської піхоти з 2018 року, потрапив в російський полон у Маріуполі у 2022 та був засуджений до страти в так званій «ДНР».

Піннер був звільнений з полону у вересні 2022 року після пʼятимісячного увʼязнення. В інтервʼю The Daily Mail він розповідав про тортури, якими їх піддавали в російському полоні. За його словами, тортури могли тривати кілька годин: полонених били струмом, завдавали їм ножових поранень, інсценізували смертну кару.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд