Категорія
Новини
Дата

Автодилери в Китаї очікують на збитки у $20 млрд через млявий попит і переповнені склади

1 хв читання

Автодилери в Китаї очікують на збитки у $20 млрд через млявий попит і переповнені склади /Getty Images

Getty Images

Автомобільні дилери в Китаї очікують збитків у майже $20 млрд через низький попит на автомобілі та переповнені склади, пише Bloomberg

Китайський автопром перетворився на одного з найвпливовіших гравців на світовому авторинку. Його зростання та розвиток мають значний вплив на глобальну економіку.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Китайські автодилери на тлі «надзвичайно високої ліквідності» очікують збитків у розмірі $19,6 млрд лише за перші вісім місяців 2024 року, повідомила Китайська асоціація автодилерів 23 вересня. 
  • Асоціація закликала уряд уважніше стежити за фінансовими ризиками, з якими стикаються дилери, з огляду на широкомасштабні проблеми в галузі, а також запропонувати їм більшу фінансову підтримку.
  • Продажі авто на альтернативних джерелах енергії (NEV) в Китаї залишаються відносно високими, але продажі легкових автомобілів загалом стагнують. Очікується, що у вересні вони зростуть лише на 4% в річному обчисленні, повідомила минулого тижня Китайська асоціація легкових автомобілів. 
  • Дилерські центри страждають через цінову війну в галузі. Урядові субсидії, що заохочують водіїв продавати старі автомобілі, стимулюють здебільшого продажі NEV, зазначило агентство.
  • Найбільш продаваний китайський автобренд BYD розпочав нову хвилю знижок в надії на пожвавлення ринку.
  • Мляве споживання є головною причиною збитків дилерів, а високий рівень запасів означає, що автосалони змушені розпродавати надлишкові запаси за найнижчими цінами, зазначила Китайська асоціація автомобільних дилерів.

Контекст

На початку квітня повідомлялося, що європейські порти перевантажені, через те що багато китайських автовиробників, як-от BYD, Great Wall, Chery та SAIC, зробили ставку на експорт до Європи. Так вони намагаються підтримувати виробництво своїх заводів у Китаї та заробляти на апетиті регіону до електромобілів. 

Експорт китайських автомобілів у 2023 році зріс на 58% проти показників минулого року. У перші два місяці цього року найбільшими напрямками експорту китайських електромобілів, гібридів і водневих авто були Бельгія, Велика Британія, Німеччина та Нідерланди. 

Фінансові регулятори Китаю проведуть 24 вересня спеціальний брифінг щодо економіки. Його анонс зʼявився в один час зі зниженням китайським центробанком вперше за рік однієї з короткострокових облікових ставок. Ці події підживили припущення, що Пекін готується активізувати зусилля для зростання другої економіки світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд