Категорія
Новини
Дата

«Автомагістраль-Південь» отримала гарантію від Ощадбанку на будівництво дороги в Молдові

Державний Ощадбанк надав українській компанії «Автомагістраль-Південь» гарантію виконання зобов’язань на €2,1 млн за міжнародним контрактом – на будівництво дороги в Молдові. Про це йдеться у повідомленні пресслужби банку. 

Ключові факти

  • «Автомагістраль-Південь» підписала з Державною адміністрацією доріг Молдови контракт на будівництво ділянки нової дороги, що має стати частиною стратегічної траси М3 Кишинів–Комрат–Джурджулешти–кордон з Румунією.
  • Для компанії це фактично продовження проєкту з реконструкції та будівництва 85 км траси М3 Кишинів–Джурджулешти, розпочатого компанією у 2019 році, зазначається у повідомленні.
  • «Для нас співпраця з Молдовою є стратегічним напрямом розвитку, який відкриває можливість виходу на ринки інших європейських країн», – заявив гендиректор «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв.
  • Гарантія надана банком у рамках Програми сприяння розвитку торгівлі (Trade Facilitation Programme) від ЄБРР.
  • За останні три роки Ощадбанк надав для «Автомагістраль-Південь» понад 100 банківських гарантій. Всі проєкти успішно реалізовані й вчасно оплачені контрагентами, зазначається у повідомленні.
  • За 5 місяців 2023-го Ощадбанк уклав із великими корпоративними клієнтами кредитні угоди на суму 6,3 млрд грн.

Контекст

«Автомагістраль-Південь» – головний підрядник ініціативи Володимира Зеленського «Велике будівництво». У 2020 році вона виграла тендерів на 28,8 млрд грн – майже стільки ж, скільки три найближчих конкуренти разом узятих, писав Forbes у матеріалі «Як маловідома дорожня компанія з Одеси вибилася в лідери «Великого будівництва».

Обороти «Автомагістраль-Південь» збільшилися пропорційно – більш ніж у 2,5 раза, до 16,9 млрд грн, а прибуток ще більше – у 9,4 раза, до 633,9 млн грн.

У 2017–2019 роках, за даними ініціативи моніторингу прозорості інфраструктури CoST Україна, компанія отримала підрядів на 26,9 млрд грн. А 2020-го виграла 23% дорожніх тендерів на 28,8 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні