Категорія
Новини
Дата

«Автомагістраль-Південь» отримала гарантію від Ощадбанку на будівництво дороги в Молдові

1 хв читання

Державний Ощадбанк надав українській компанії «Автомагістраль-Південь» гарантію виконання зобов’язань на €2,1 млн за міжнародним контрактом – на будівництво дороги в Молдові. Про це йдеться у повідомленні пресслужби банку. 

Ключові факти

  • «Автомагістраль-Південь» підписала з Державною адміністрацією доріг Молдови контракт на будівництво ділянки нової дороги, що має стати частиною стратегічної траси М3 Кишинів–Комрат–Джурджулешти–кордон з Румунією.
  • Для компанії це фактично продовження проєкту з реконструкції та будівництва 85 км траси М3 Кишинів–Джурджулешти, розпочатого компанією у 2019 році, зазначається у повідомленні.
  • «Для нас співпраця з Молдовою є стратегічним напрямом розвитку, який відкриває можливість виходу на ринки інших європейських країн», – заявив гендиректор «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв.
  • Гарантія надана банком у рамках Програми сприяння розвитку торгівлі (Trade Facilitation Programme) від ЄБРР.
  • За останні три роки Ощадбанк надав для «Автомагістраль-Південь» понад 100 банківських гарантій. Всі проєкти успішно реалізовані й вчасно оплачені контрагентами, зазначається у повідомленні.
  • За 5 місяців 2023-го Ощадбанк уклав із великими корпоративними клієнтами кредитні угоди на суму 6,3 млрд грн.

Контекст

«Автомагістраль-Південь» – головний підрядник ініціативи Володимира Зеленського «Велике будівництво». У 2020 році вона виграла тендерів на 28,8 млрд грн – майже стільки ж, скільки три найближчих конкуренти разом узятих, писав Forbes у матеріалі «Як маловідома дорожня компанія з Одеси вибилася в лідери «Великого будівництва».

Обороти «Автомагістраль-Південь» збільшилися пропорційно – більш ніж у 2,5 раза, до 16,9 млрд грн, а прибуток ще більше – у 9,4 раза, до 633,9 млн грн.

У 2017–2019 роках, за даними ініціативи моніторингу прозорості інфраструктури CoST Україна, компанія отримала підрядів на 26,9 млрд грн. А 2020-го виграла 23% дорожніх тендерів на 28,8 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні