Категорія
Новини
Дата

Бельгія відкриє представництво держагентства Enabel в Україні і спрямує €150 млн на відбудову

1 хв читання

Бельгія профінансує проєкти відбудови в Україні на €150 млн у межах угоди про технічне та фінансове співробітництво, яку підписали прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо, повідомляє пресслужба уряду.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно з угодою, €150 млн будуть спрямовані на відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури у Київській і Чернігівській областях.
  • Очікується, що підписана угода спростить реалізацію спільних програм і проєктів, сприятиме відновленню, економічному і соціальному розвитку. 
  • Також згідно з угодою бельгійська агенція розвитку Enabel відкриє своє представництво в Україні.

Контекст

У травні президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо у Брюсселі підписали двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. У документі закріплені зобов’язання Бельгії виділити Україні на військову допомогу щонайменше €977 млн цього року, а також готовність надавати підтримку протягом 10-річного терміну дії угоди.

Окремі блоки документа присвячені двосторонній співпраці в оборонній промисловості, підтримці «Української формули миру», посиленню санкцій, відшкодуванню збитків, притягненню РФ до відповідальності, використанню на потреби України конфіскованих російських активів і допомозі в економічному відновленні й відбудові.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд