Категорія
Новини
Дата

Bolt та Bikenow повернуть електросамокати до Києва, а сервіс Kiwi – ні

Компанії Bolt та Bikenow відновлять прокат електросамокатів та велосипедів у Києві, незважаючи на війну, пише видання Ain.ua.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Естонський сервіс Bolt найближчим часом відновить роботу сервісу оренди електросамокатів у Києві. Зараз його керівництво веде переговори з адміністрацією міста, як безпечно це зробити.
  • Компанія Bikenow також обіцяє відкрити сезон у цьому році. У Києві стартують з велосипедів – «поїздки ними більш безпечні». Потім будуть працювати над стартом самокатів.
  • За словами співзасновника Bikenow Олексія Кладова, самокати запустять «більш для фану», адже вони частіше потребують обслуговування, зокрема заміну батарей – «а наразі це дуже важко», – каже Кладов.
  • Також Bikenow запускає самокати у Львові. «Так, це трішки небезпечно, але ми закликаємо не нехтувати користувачів сигналами тривоги», – каже Кладов.
  • Компанія Kiwi не готова запускати прокат самокатів, бо «великі шерингові компанії не можуть до сьогоднішнього моменту використовувати свої рішення в якості транспорту», – каже Ain.ua співвласник проєкту Олексій Кушка.

Контекст:

Міська влада Києва закликала компанії відновити прокат електросамокатів та велосипедів. Оскільки робота громадського транспорту обмежена, то самокати та велосипеди зможуть стати альтернативою.

Також електросамокатами користуються волонтери для розвезення товарів першої необхідності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні