Категорія
Новини
Дата

Британська розвідка фіксує нарощування російських військ на кордоні з Україною. США кажуть про збільшення кількості сил на 7000

Росія продовжує нарощувати військову присутність на кордоні з Україною, що суперечить заявам Москви про виведення військ, пише Reuters із посиланням на керівника військової розвідки Великої Британії Джима Хокенхалла. В США заявляють, що Росія збільшила на 7000 кількість військових біля українських кордонів.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Британська розвідка не бачить доказів відведення Росією військ від кордонів України: Москва продовжує нарощувати військовий потенціал.
  • Фіксується додаткова бронетехніка, гелікоптери і польовий госпіталь біля кордонів України. Росія має військовий потенціал для вторгнення в Україну, заявив Хокенхалл.
  • Росія збільшила свої сили поблизу України на 7000 військових, пише The Associated Press з посиланням на високопоставленого чиновника Білого дому. За його словами, підрозділи прибули середу 16 лютого.

Контекст

15 лютого Міноборони РФ повідомило, що підрозділи Західного та Південного військових округів завершили навчання і розпочали повернення до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом. Також Росія показала, як нібито повертає у місця постійної дислокації військову техніку з окупованого Криму.

У вівторок президент США Джо Байден у зверненні до американців заявив, що вторгнення Росії все ще можливе, незважаючи на заяви російської сторони про відведення військ від українських кордонів. Він висловився за продовження дипломатичного шляху у вирішенні кризи.

Наразі немає ознак реального відведення військ Росією від українських кордонів, заявив 16 лютого президент Володимир Зеленський.

Відведення російських військ від українського кордону також не підтверджує і розвідка США.

Уздовж кордонів України зараз перебувають 119 000 російських солдат, а разом із повітряними та морськими силами – 140 000, заявляли у Міноборони України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні