Категорія
Новини
Дата

Бронювання від мобілізації на порталі «Дія» стартувало у форматі бета-тесту

1 хв читання

У четвер, 4 липня, стартував бета-тест процедури еБронювання на порталі «Дія». Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко на конференції, присвяченій 20-му ювілею асоціації IT Ukraine.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти 

  • «Сьогодні ми стартували бета-тест еБронювання», – сказала Черногоренко. За її словами, в масовий реліз еБронювання вийде через «пару тижнів».
  • «Можна буде в декілька кліків з місця роботи подавати списки та отримувати статус в реєстрі «Оберіг», який відображатиметься в «Резерв+», – сказала посадовиця. 

Контекст 

Про те, що тестування сервісу електронного бронювання від мобілізації на порталі «Дія» розпочнеться на початку липня раніше казав голова Мінцифри Михайло. За його словами, в першу чергу процедура буде доступною для підприємств, які є критично важливими для економіки країни.  

Постанову щодо запровадження електронного бронювання від мобілізації на порталі «Дія» уряд підтримав на початку червня.  

Якщо бізнес чи державний орган має право на бронювання, керівник через портал «Дія» може подати списки працівників та засвідчити електронним підписом заяву.

Далі «Дія» автоматично перевірить по реєстрах, чи справді людина працевлаштована офіційно і чи є про неї дані в базі «Оберіг». Весь процес триватиме не більше години.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд