Категорія
Новини
Дата

«Брудна бомба». Кулеба домовився про інспекцію МАГАТЕ для спростування російської брехні

Україна офіційно запросила МАГАТЕ надіслати місію в Україну, щоб спростувати заяви країни-агресора про розробку «брудної бомби». Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після розмови з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кулеба попросив МАГАТЕ «негайно надіслати експертів на мирні обʼєкти в Україні, які РФ брехливо описує як місця розробки «брудної бомби».
  • Голова МЗС повідомив, що офіційно попросив про це голову МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, і той погодився. 
  • «На відміну від Росії, Україна була і залишається прозорою. Нам нема чого ховати», – наголосив Кулеба.

Контекст

23 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Україна нібито готується підірвати «брудну бомбу». Проте він не уточнював, де розробляють такий вибуховий пристрій. Шойгу не навів жодних доказів своїх припущень.

Крім того, протягом неділі він зателефонував щонайменше трьом міністрам оборони держав НАТО, розповідаючи про українську «брудну бомбу». 

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви Москви про нібито використання Україною «брудної бомби» свідчать про те, що РФ вже все підготувала. А тому світ має максимально жорстко на це відреагувати. «На тижні, що починається, це буде завданням номер один для нашої дипломатії – пояснювати, що відбувається. І я впевнений: світ буде з нами. Світ зрозуміє», – наголосив Зеленський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні