Категорія
Новини
Дата

Буча. Канцлер Німеччини Шольц пообіцяв Україні зброю, а Росії – нові санкції

Канцлер ФРН Олаф Шольц оголосив підготовку нових санкції проти Росії, пише DW. Він також обіцяє Україні зброю.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Найближчими днями Німеччина та союзники запровадять нові заходи, реагуючи на свідчення масових вбивств мирних жителів у Бучі після звільнення міста від російських підрозділів. 
  • Президент РФ Володимир Путін та ті, хто його підтримують, «відчують наслідки» скоєних злочинів, попередив Шольц.  
  • Німеччина й надалі постачатиме Україні зброю, щоб та могла оборонятися від російських військ, що вдерлися на її територію, додав канцлер.

Контекст

Після визволення Бучі від російських окупантів у братських могилах виявили поховання близько 280 мирних мешканців. Працівник ритуальної служби повідомив, що у Бучі уже знайшли 330-340 тіл, і це ще не все.

З території Київської області, яку звільнили від окупантів, вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців – цих жертв оглядають судмедексперти для документування злочинів РФ, повідомила генпрокурор Ірина Венедиктова.

Напередодні США та НАТО засудили масові вбивства окупантами мирних мешканців у звільненій від окупантів Бучі. Держдеп США обіцяє допомогти задокументувати будь-які звірства росіян проти цивільного населення України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні