Категорія
Новини
Дата

«Буде конкретика – будуть переговори». В Офісі президента пояснили, чому на паузі перемовини з РФ

1 хв читання

Україна наразі не веде ніяких переговорів із Росією. Вони на паузі через низку причин, повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, РФ хоче продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди.

Ключові факти

  • Росія не демонструє розуміння сьогоднішніх процесів у світі, сказав Подоляк, коментуючи причини призупинення перемовин. «Росія не розуміє, що в будь-якому сенсі війна йде вже не за правилами, графіком чи планами РФ», – додав він. 
  • Спротив України тільки наростає, тому жодних своїх цілей РФ не досягне, наголосив Подоляк.
  • З війни зараз треба виходити на інших умовах, ніж було заявлено спочатку. Через це, за словами Подоляка, РФ хоче продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди тільки для внутрішнього вжитку.
  • Наразі йдеться тільки про доцільність і конкретику, каже він. «Буде конкретика – будуть продовжені переговори», – заявив Подоляк.
  • Продовження переговорів буде можливим лише у разі припинення бойових дій та виведення Росією військових з території України. Про це під час телефонної розмови заявили канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент України Володимир Зеленський, повідомив у Twitter представник кабміну ФРН Штеффен Гебештрайт.

Контекст

Росія та Україна припинили переговори, повідомив раніше сьогодні заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко. «Україна вийшла практично з переговорного процесу», – сказав він, а на уточнююче питання відповів, що переговори не ведуться «ні в якому вигляді».

12 травня голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що російська сторона не готова проводити змістовні переговори. За його словами, Україна готова до переговорів, але не визнає ультиматумів.

13 травня в Кремлі заявили, що президент РФ Путін під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцем сказав, що переговори «по суті заблоковані Києвом».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні