Бундестаг рекомендував передати Україні далекобійну зброю /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Бундестаг рекомендував передати Україні далекобійну зброю

Getty Images

Бундестаг більшістю голосів підтримав проєкт резолюції з вимогою надати Україні далекобійну зброю, повідомляє пресслужба установи. Німеччина має намір поставити Україні «додатково необхідні системи далекобійного озброєння та боєприпаси», рішення підтримали 382 депутати.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Голова постійної делегації ВР у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв повідомив, що йдеться про ракети Taurus, хоча у документі вони не згадуються.
  • «Бундестаг проголосував за рекомендацію надати Україні системи дальньої дії для завдання «точкових ударів глибоко в тилу російського агресора». Тобто Taurus», – написав народний депутат України.
  • Чернєв пояснив, що відповідний документ є коаліційним. Сьогодні опозиційний проєкт, який містив пряму згадку про Taurus, був відхилений.
  • Політик додав, що тепер рішення за канцлером Німеччини Олафом Шольцом.
  • Пізніше в коментарі до свого допису Чернєв зазначив, що йдеться саме про Taurus, бо «інших ракет для таких цілей у Німеччини немає».

Контекст

Минулого року Велика Британія передала Україні крилаті ракети Storm Shadow великої дальності. Storm Shadow – це крилата ракета, спільно розроблена Великою Британією та Францією, яку зазвичай запускають з повітря. Її дальність – понад 250 км.

Франція також надала Україні близько 50 ракет SCALP, дальність дії яких становить близько 250 км, і планує нові постачання.

У січні німецький парламент вже відхиляв пропозицію до уряду ФРН надати Україні Taurus, пише DW.

Цього тижня партії Бундестагу, які входять до урядової коаліції, підготували проєкт резолюції щодо надання ЗСУ «додаткових далекобійних систем і боєприпасів». Утім прямої згадки про Taurus у ньому немає. Канцлер Німеччини Олаф Шольц «цілком» підтримав пропозицію коаліції про постачання Україні систем озброєння більшої дальності, але, як і раніше, відкинув ідею про передачу Taurus.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні