Категорія
Новини
Дата

Coinbase збільшила прибуток в 24 рази завдяки росту цін на криптовалюти

Американська криптобіржа Coinbase вперше після виходу на біржу в квітні повідомила про фінансові показники. В першому кварталі 2021 року платформа збільшила прибуток у 24 рази порівняно з минулорічними аналогічними показниками, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Чистий прибуток Coinbase за перший квартал виріс у понад чотири рази порівняно з четвертим кварталом 2020 року, до $771 млн.
  • У порівнянні з першим кварталом 2020 року прибуток збільшився в понад 24 рази. Прибуток на акцію склав $3,05.
  • Цьогоріч у першому кварталі дохід криптобіржі склав $1,8 млрд у порівнянні з $585 млн у четвертому кварталі 2020 року. У першому кварталі 2020-го дохід був $191 млн.
  • Приблизно 94% доходу в першому кварталі припадали на комісію за транзакції з криптовалютою.
  • Coinbase відзначила, що збільшенню прибутків сприяли ціни на біткоїни, які майже подвоїлися за квартал, та ціни на ефір, які майже потроїлися.
  • Компанія прогнозує, що середньорічний чистий прибуток на акцію перевищить історичну позначку в $35–45.

Важливі цифри

Щомісячні транзакції користувачів виросли у понад два рази порівняно з попереднім кварталом, з $2,8 млн до $6,1 млн. Coinbase розраховує на зростання кількості щомісячних користувачів протягом усього року в діапазоні від 5,5 млн до 9 млн залежно від цін на криптовалюти. Загалом Coinbase має близько 56 млн верифікованих користувачів.

Контекст

У квітні Сoinbase вийшла на біржу Nasdaq. У перший день торгів її було оцінено у $85,6 млрд. Це дало змогу Coinbase увійти до 100 найдорожчих публічних компаній у США. Заснована 2012 року Coinbase дала змогу користувачам купувати, продавати й зберігати криптовалюти. Нині в сервісу 56 млн користувачів, тоді як в кінці 2020-го було 43 млн і 32 млн роком раніше. Очікується, що перетворення Coinbase на публічну компанію стане проривним моментом для галузі й призведе до зрілості криптовалют як активів.

2020 року Coinbase отримала $1,28 млрд доходу, а прибуток склав $322 млн. Тоді як 2019-го компанія отримала $533 млн доходу і чистий збиток у розмірі $30,4 млн. Успішний результат 2020-го повʼязаний із стрибком цін на біткоїни. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні